Spéci bringák Budapesten

A Cyclelift Blog a modern budapesti teherszállítást dokumentálja. Lesd el itt, hogy mások hogyan csinálják és kövesd őket! Nem kell mindenhez négy kerék, nagyon sok feladat kettővel is megoldható.

Facebook

Friss topikok

  • zdyzs: Nincsenek konkrét adataim, de élek a gyanúperrel, hogy Delhiben még több teherszállító bicikli tal... (2014.02.13. 12:27) A legteherbringásabb főváros
  • vak komondor is talál szemet: Nagy kár, hogy a magyar KRESZ szerint ez még mindig illegális... :( (2013.12.09. 10:46) Szuperanyuk a bringasávban

Beerbike

2014.02.12. 19:00 Pévé

Alig akad olyan ember Budapesten, aki ne találkozott volna már a „guruló-kocsmával”. A Beerbike névre keresztelt szerkezetet általában akkor vesszük észre, amikor elhalad mellettünk, rajta dajdajozó emberek tucatjaival, akik miközben nagyban tekernek, már igencsak mosolygós állapotban nézik a várost.

07262caf8e.jpg

 

Egy gyors beszélgetés erejéig találkoztunk Madarász Péterrel, az egyik budapesti sörbringa-szolgáltatás üzemeltetőjével. Nagyon sok mindent mesélt, többek között azt is, hogy anno honnan jött maga az ötlet. Hát persze, hogy Hollandiából! Kinti egyetemisták jó pár évvel ezelőtt arra gondoltak, miért ne sörözhetnének a barátaikkal városnézés közben is ugyanúgy, mint egyébként? Azért azt tegyük hozzá, hogy nem lehet mindenki ittas, a biciklit valakinek irányítani is kell. Itt jön a képbe a sofőr. Miközben a szórakozni vágyó fiatalok termelik az energiát (kb. 10 ember = 1 lóerő), Peti magabiztosan irányítja a karavánt. A legénység igen vegyes, de közös pont bennük, hogy nagyon szeretnek bulizni. Rengetegszer jönnek sörimádó lányok és külföldi, legénybúcsújukat nálunk tartó srácok.

unnamed.jpgKét fajta eszközből választhatunk. Létezik 14 férőhelyes bringa, ahol 8 tekerő- és 6 pihenőhely (pad) van, illetve van egy 16 férőhelyes, ami 10 tekerő- és 6 lustálkodó-helyet tartalmaz. Méreteit tekintve jó nagy monstrum, ugyanis üresen kb. 800 kg-ot nyom, így száguldozni nem igen lehet vele, mert a végsebessége kb. 6 km/h. Érthető a nagy súly, ugyanis az erős váz vasból, a pult pedig tömör fából készült. Éppen ezért ne úgy képzeljük el a kerekeket, mint egy hétköznapi bringán, az egész szerkezet normál autókerekeken gurul. Ez a bringa minden szórakozásra szomjas vendég igényét kielégíti, például a pultnak saját világítása van, ami spot-lámpák segítségével történik, még hangulatosabbá téve az ott eltöltött időt. És ami legjobb, útközben, ha kedvenc táncdalunkra szeretnénk pedálozni, van mód zenehallgatásra is csak ne hagyjuk otthon válogatáskazettánkat. Időközben persze néha meg-meg kell állni ugyanis, vannak szükségletek, amik előfordulnak, ha az ember sok folyadékot fogyaszt,ezért ha sürgős lenne a dolog és fékezni kellene, aggodalomra semmi ok, ugyanis a limbo-hintónkba 2 egymástól független fékrendszer van beépítve. Tehát, ha így áll a dolog csapjunk az asztalra, intsünk a sofőrnek, hogy állj, és már rohanhatunk utunkra.

Ki gondolná, de már 3 éve vehetjük igénybe városunkban a pedálozás eme élményét és továbbra is töretlen népszerűségnek örvend, függetlenül az időjárástól. Telente érdemes a tempós 2 órás tekerés mellé forralt-bort kérni a csapostól, hogy ne fagyjunk oda a priccsre. Nyáron pedig ugyanígy élvezhetjük a hűs sörünk mellé táruló Budapest legszebb nevezetességeit.

Szóval, ha megjött a kedvünk egy kis környezettudatos szórakozáshoz keressük fel a Beerbike magyarországi honlapját és csapjunk a lovak, akarom mondani a pedál közé.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása