Spéci bringák Budapesten

A Cyclelift Blog a modern budapesti teherszállítást dokumentálja. Lesd el itt, hogy mások hogyan csinálják és kövesd őket! Nem kell mindenhez négy kerék, nagyon sok feladat kettővel is megoldható.

Facebook

Friss topikok

  • zdyzs: Nincsenek konkrét adataim, de élek a gyanúperrel, hogy Delhiben még több teherszállító bicikli tal... (2014.02.13. 12:27) A legteherbringásabb főváros
  • vak komondor is talál szemet: Nagy kár, hogy a magyar KRESZ szerint ez még mindig illegális... :( (2013.12.09. 10:46) Szuperanyuk a bringasávban

Teherbicikli találkozó 2013 - Nijmegen

2014.01.18. 18:26 prckr

Az alábbi írás egy tavalyi kirándulás látnivalóit foglalja össze. Az oda-vissza 2600 km-es túrát még 2013-ban tettük meg az éves hollandiai teherbicikli-találkozóra. Az esemény olyan jól sikerült, hogy idén is megrendezik, úgyhogy tavasszal megint ott a helyünk az immár 2 napos, világraszóló eseményen.

Az év első igazi napsütéses vasárnapját köszönthették a hollandok április hetedike reggelén, ahogyan mi is, mivel éppen az Amszterdam - Nijmegen közötti autósztrádán igyekeztünk célunkhoz egy fekete Audi ülésében a megengedett maximális sebességgel, azaz 100 km/h-val.A helyszín Ha esetleg valaki megteheti, és ennél jobban sietne, akkor az átlagsebességmérő berendezés által postára adott csekk már otthon fogja várni mire hazaér.

A mi kis otthagyott ökológiai lábnyomunkat igazolja, hogy egy szebb (biciklis) jövő vizsgálata céljából szervezett tanulmányúton vettünk részt, melyet a hazai teherbringás élet felpezsdítése érdekében szerveztünk. Éppen ezen a napon adták át a forgalomnak az új, hat kilométeres Nijmegen-Beuningen kerékpársztrádát, a döntéshozók és a kerékpárszervezetek elnökei pedig együtt pózoltak egy nyolcszemélyes bringabusz (magyarul: limbóhintó) nyergében.

Különítményünk a nemzetközi teherbringás találkozóra, a 2013-as Bakfietstreffenre érkezett Nijmegen peremkerületébe, egy régi  gyárépületből kialakított kultúrkomplexum, a Vasim udvarára, ahol nem kevesebb, mint 112 cargo várta a nagyérdeműt, és minket is.

A gyárépületbőlWP 000416 átalakított kultközpontban – lévén az év első napsütéses hétvégéje – családi és egyéb programok szórakoztatták a nagy számban megjelent érdeklődő tömeget. Az "egyéb programok" alatt olyan kulturális ínyencségeket értek, amelyeket az épület egyes elszeparált részeiben tevékenykedő különcök tártak a vendégek elé, mint például a második világháború-flash szimulátor egy konténerben, vagy egy raszta férfi szemétből épített birodalma.

Eközben az udvaron a szakmaibb közönség szemlélte a cargoépítés technikai újdonságait és régiségeit. A legtöbb bringát helyben ki is lehetett próbálni. Volt itt a bevásárlókocsiból épített háromkerekűtől elkezdve a neves gyártók szériatermékein át az elektromos rásegítésű négykerekűig minden, mi a mezei bringásnak beindítja a nyálelválasztását. A kisebbek felülhettek a pedálmeghajtású cargo-ringlispWP_000417.jpgílre, az éhesebbeknek cargora épített kemencéből jutott pizza, a hangszórókból pedig egy helyi zenekar számai és a teherbringabizniszről gyűjtött tapasztalatok szóltak. Ilyenek voltak például az európai cargos szövetség, a CycleLogistics holland divíziójának képviseletében Ton Daggers gondolatai, vagy a berlini Urban-e képviselete, akik cargokat alakítanak át elekromos meghajtásúra némi dizájntuninggal megspékelve.

Volt itt még autókinézetű bicikli, amit a pedálos moszkvicson felnőtt generáció igazán nagyra értékelt, volt kávéstand és dj-pult, mind-mind kerekeken. A holland mentalitás igazán alkalmassá tette a helyszínt egy laza hétvége eltöltésére, szájtátásra, beszélgetésre, így a jövő évi utazást már be is írtuk a naptárba.

 

 

THE FAST Cycle SONG

The new fietsepad ... What does that quickly

Bang Red and super-tight ... and the wind in the back 
by bike to Beuningen back here ... and 
I got it with ease ... Within fifteen

Cycling used to be here disastrous 
With all those cars and fast traffic 
trucks, smelly and greedy Buses, 
And traffic lights, a hundred or more

Arrived at your destination 
if you had brought the least 
wash your tired and sweaty on your schedule back 
Guys, what we baled 

On this path is really nice 
because you cycle never really alone 

Schoolboy and wife, Germans and Bellig
Oh, you look absolutely everyone

So I just saw a boy and a girl
So cozy, love far beyond the ear 
With lantern that he gave her a kiss 
We'll do it all here for?

... 
And then you can again think of 
the environment is here with benefits 
so you do not have to fill up more diesel 
and the CO2 remains in our street

Cycling is also much healthier 
than sitting in a car like that, you bet 

I suddenly get a six pack, what a wonder 
And look how much money I save as

 

 



Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása